Några tips för vitare tänder

Att få ett vitt och fint leende är idag väldigt viktigt för många. Därför finns det väldigt många sätt att bleka sina tänder på, och det är också bra att ta reda på orsaker till gula tänder. Just för att få det där vita leendet som man drömt om. Med tanke på allt man äter och dricker under dagarna påverkas tänderna väldigt mycket och detta medför en beläggning på tänderna som gör att de mister sin vita färg. Om man dessutom slarvar med tandborstningen kan detta också påverka tänderna och färgen på tänderna.

Bleka tänderna
Idag är det väldigt vanligt att bleka tänderna med Tandblekning hemma för att få det där vita leendet. Det finns många olika varianter att bleka tänderna på. Dels kan man göra det hemma med olika blekningsmetoder. Annars kan man uppsöka en tandläkare som kan bleka tänderna åt en. En annan variant är att köpa tandkräm med blekmedel i. Det kan låta lite konstigt och skrämmande, men faktum är att det är många som använder sig av dessa metoder idag. Vill man få professionell hjälp är det dock en tandläkare som gäller. Hos en tandläkare får man jobbet utfört på ett professionellt och bra sätt, samtidigt som man kan ställa frågor och få en koll på hur ens tandhälsa ser ut.

Vita tänder - hemmatandblekning

Bleka tänderna hemma
Som ovan nämnts kan man alltså bleka tänderna hemma. Det finns olika metoder för detta och det är till exempel med stripes som man sätter på tänderna alternativt ett så kallat blekningskit. Dessa finns också i olika varianter som man enkelt kan hitta om man söker på nätet. Dock finns det också en del beprövade metoder som inte innefattar blekning. Det är till exempel att smörja tänderna med jordgubbar eller borsta med bikarbonat. Dock ger det inte samma resultat som att bleka tänderna.

Borsta tänderna och tänk på vad du äter
Att borsta tänderna är som bekant för alla det viktigaste för att behålla munhälsan, men också att förebygga till exempel fläckar och beläggningar på tänderna. Om man slarvar med tandborstningen och inte borstar regelbundet kan detta bidra till att tänderna tillslut blir gulaktiga. Något annat man bör tänka på är vad man äter och dricker. Det påverkar givetvis också tänderna på och deras färg. Tobak och alkohol bör man undvika och detta är inte bara för att tänderna kan bli gula, men det är också dåligt för munhygienen. Kaffe och te är också drycker som kan ge en gulaktig färg på tänderna. Däremot kan grönsaker istället ge tänderna en vitare färg och de är dessutom bra för munhälsan.