Att anlita en städfirma 

Idag är det många som anlitar en städfirma. Det kan handla om stora företag och privatpersoner.  

Städfirmorna är många i antalet i Sverige. De har olika utbud och inriktningar så det är bra att göra en ordentlig research när det kommer till valet av vilken man ska välja.   

När man anlitar en städfirma så är det bra att ha en lista framför sig vad man vill att de ska göra. 

 Då blir offerten med priset som tjänsten kostar mer realistisk. Ta gärna kontakt med flera oavsett om du driver företag eller är privatperson. Det är alltid bra att ha flera alternativ att välja på. Lägg i tankarna in hur ofta städfirman ska anlitas. Är det varje dag i ett företag eller kanske en gång i veckan/var fjortonde dag hos privatperson som det ska bli finare hos? När städfirman kontaktas så är det betydligt lättare för personalen där att ge korrekta svar om man som kund kan precisera vad som behöver göras när de kommer. 

Många städfirmor är väldigt flexibla och kan komma för att städa långt innan stora företag öppnar. Det för att det ska vara rent när personal och eventuella kunder kommer. De kan också inneha andra tjänster i sin arbetsbeskrivning än just städning. Flytthjälp är vanligt och även flyttstäd. 

Dammsugare rengöring

Städfirmor i hemmet kan hjälpa till med mycket 

Städfirmor inriktade på hushållsnära tjänster kan ha ett brett utbud av tjänster. Det kan handla om trädgårdsskötsel, trädfällning, hjälp med annat i ett hem som att borra hål i väggar och hänga upp tavlor, hyllor, tv-apparat med mera. 

Städfirmor som är inriktade på hushållsnära tjänster har till fördel att det oftast är en mindre antal anställda och således är det lättare att få en och samma person som kommer och städar när det är bestämt. 

Vid större städningar där fönsterputs ingår är det vanligt att två personer kommer. När stora hus ska storstädas inför exempelvis sommaren så är det brukligt att arbetet utförs på två eller flera dagar. Ägarna kanske väljer att inte vara i huset när det ska bli ordentligt städat och då kan personalen bli effektivare även om de ofta är duktiga på den sociala biten också. 

 Många äldre människor som har hemtjänst väljer att anlita en städfirma för hjälp med städningar av olika slag. Då kan personalen från hemtjänst rikta in sig på den eventuella vård som en del personer behöver. 

Hushållsnära tjänster är avdragsgilla vid deklaration med stöd av rutavdraget. Det är värt att kolla upp om det funderas på att anlita en städfirma för eget bruk.