Livfullt badrum med badrumsrenovering

Har du bestämt dig för att det är dags för en badrumsrenovering? Vi vet att det är en både rolig och jobbig renovering. Den är rolig för att resultatet är ett nytt och fräscht badrum, och den är jobbig för att det är en kostsam renovering och för att det är så många beslut som ska fattas. Här ska vi försöka ge dig inspiration till att våga renovera ditt badrum med mönster och färg.

Skapa stor effekt med mönster
Ett sätt att skapa en riktig wow-faktor i badrummet är att välja kakel och klinker i olika mönster och färger. Du får nämligen ett badrum som känns både personligt och unikt. Det kan kännas lite tufft att våga ta steget och faktiskt välja ett häftigt mönster på badrummets väggar, vi är ju så vana att se vita och beigea badrum, men med spännande former, mönster och färger kan resultatet bli hur häftigt, coolt och snyggt som helst enligt badrumsrenoveringargöteborg.se.

Färgstarka eller avskalade mönster
När du läser inredningsmagasin eller besöker affärer som säljer kakel och klinker kommer du att upptäcka att det faktiskt finns en hel del mönstrade plattor för badrum att välja mellan. Det har helt enkelt blivit ganska modernt att renovera sitt badrum med både färg och mönster, och det finns många spännande uttryck att välja mellan. Du kan till exempel välja kakel inspirerade från Marocko. Marockanskt kakel finns i en mängd olika färger och mönster och är mycket populärt. Vill du inte ha ett Marrakech-inspirerat badrum kan du bland annat välja kakel med mönster som skapar ett lantligt och mer rustikt uttryck eller kakelplattor med utsirade blommor för en romantisk känsla. För en modern och stilren känsla finns kakel och klinker med minimalistiska och geometriska mönster.

Vill du inte ha ett färgstarkt badrum men ändå få in lite liv och former i badrummet finns mönstrade kakel och klinker i mer avskalade och mjuka färgnyanser. Tänk dig till exempel ett beige kakel med mönster i lite ljusare eller lite mörkare beigea nyanser. Du behöver heller inte sätta mönstrade kakel- eller klinkerplattor i hela badrummet. Ibland kan det faktiskt räcka med att skapa en fondvägg för att få in mer liv och rörelse i rummet. Du kan till exempel välja att sätta mönstrat kakel i duschen, vid badkaret eller ovanför handfatet.

Ett personligt badrum
Med mönster, former och färger skapar du snabbt och enkelt ett unikt och personligt badrum. Det finns många mönsterrika badrumsserier att välja mellan. De många alternativen gör det möjligt att verkligen skapa ett dekorativt badrum med häftiga visuella effekter – helt enkelt ett badrum som visar vem du är som person.