Städfirmor används ofta vid flytt 

Det tillfälle då privatpersoner oftast anlitar en städfirma är när det vankas flytt. Att flyttstäda är en plåga och det är inte heller något som bara tar en timme eller två. Det måste däremot göras, inte minst om du har ett hyreskontrakt där din gamla bostad kommer att kontrolleras innan du flyttar. 

Många städfirmor är i princip helt fokuserade på just flyttstädningar. Det kostar visserligen en del, men det kan vara värt pengarna om du helt enkelt inte hinner med det själv. Se till att jämföra och kolla in recensioner innan du anlitar en städfirma, det är inte alla som är bra på sitt jobb. 

 

Det behöver inte bli överdrivet dyrt 

Att anlita en städfirma för en flyttstädning kan bli ganska dyrt, men du kan ofta pressa ned priserna en aning. Du gör det här till att börja med genom att jämföra priserna hos olika firmor. Se dock till att du anlitar en firma som fortfarande är bra och som har nöjda kunder, annars kan det bli dyrt och jobbigt. 

Det du också kan göra är att du gör en del av jobbet själv. Många städfirmor har en timpenning och om du gör en del av jobbet själv så spenderar firman såklart mindre tid. Det här gör det billigare, men du slipper fortfarande att göra en del av grovjobbet som du inte vill eller kan göra på egen hand.